Levél Vážny miniszter úrtól – Híd-projekt

Február 18-án nagy örömömre levelet kaptam Vážny miniszter úrtól, melyben egy korábbi levelemre válaszolt. Azt kértem tőle, hogy a magyar féllel egyeztetve mielőbb írják alá a fixációs pontokról szóló megállapodást, hogy tovább tudjunk dolgozni a híd engedélyeztetésén.

Ahogy a sajtóban is megjelent már és levelében miniszter úr is ezt erősítette meg, a tárca készített egy tanulmányt a híd elhelyezési lehetőségeiről, amelynek eredménye megegyezik a város által rendelt szakvéleménnyel. Ezek szerint az új hidat a város nyugati részében kell megépíteni.

Rengeteg rosszindulatú pletyka ért minket a híd elhelyezésével kapcsolatban, pedig a szakvéleményt nem mi írtuk, hanem szakemberek. Mégis, nem szakemberek megpróbálták ezeket az elképzeléseket megtámadni. Örülök, hogy a minisztérium is hasonló eredményre jutott, így a kétkedők és a bizonytalankodók is feleletet kaptak légbőlkapott vádjaikra.

A miniszter úr levelében arról is tájékoztatott, hogy tavaly október 13-án a szlovák és a magyar küldöttség találkozott és abban állapodtak meg, hogy az új Duna-híd nemzetközi szerződésének tervezetét a magyar fél dolgozza ki és észrevetelézésére megküldi Szlovákiának. Ezután következhet az aláírás.

Örülök, hogy ilyen messzire jutottak a tárgyalások és azt hiszem, hogy a Vážny miniszter úr levelében írtak minden komáromi és a régióban élő lakosnak jó hírt jelentenek.

A miniszter úr levelét itt mellékelem.

Komárom, új híd&nabp;
 
 
&nabp;